Select your language

Na osnovu odredbe člana 44 Zakona o stečaju i likvidaciji banaka (Sl.list CG br. 47/2001, 62/2008, 44/2010) Stečajni upravnik

ATLAS BANKE AD U STEČAJU

objavljuje

 

V JAVNI POZIV

ZA UČEŠĆE NA JAVNOM NADMETANJU  ZA PRODAJU  OSNOVNIH  SREDSTAVA – OPREME

 

1. Predmet javnog nadmetanja

Predmet prodaje su osnovna sredstva -  oprema u svojini stečajnog dužnika  Atlas banke AD Podgorica u stečaju, a prema specifikaciji koja je istaknuta na internet stranici Banke u stečaju: www.atlasbanka.com.

 

2. Početna cijena

Početna cijena za svaku grupu osnovnih sredstava – opreme posebno i u ukupnom iznosu  je istaknuta na internet stranici Banke u stečaju: www.atlasbanka.com.

 

3. Mjesto i vrijeme održavanja javnog nadmetanja

Prodaja osnovnih sredstava – opreme  iz tačke 1. ovog Javnog poziva će se vršiti javnim usmenim nadmetanjem, po tzv „blok“ modelu prodaje, odnosno prodaja ukupne ponuđene količine opreme na nivou grupe ili podgrupe u koju je svrstana, u prostorijama Atlas banke AD Podgorica u stečaju, na adresi Vaka Đurovića bb (sjeverna tribina stadiona „Budućnosti“) u Podgorici, u roku od 20 (dvadeset) dana od dana objavljivanja ovog Javnog poziva, odnosno,  dana 15. 07. 2022. godine sa početkom u 10:00 časova.

 

4. Uslovi javnog nadmetanja

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju sva domaća i strana pravna i fizička lica koja uplate depozit za učešće na javnom nadmetanju u visini od 10 % od početne cijene za predmetnu grupu osnovnih sredstava – opreme za koju se prijavljuje, odnosno 10 % od ukupne cijene, ukoliko kupac uplaćuje depozit za sva osnovna sredstva - opremu, a prema specifikaciji istaknutoj na internet stranici Banke u stečaju, najkasnije dana 14. 07. 2022. godine do 12:00 časova.

Depozit se uplaćuje na transakcioni račun broj 907-71501-84 i/ili  na devizni račun Atlas banke AD Podgorica u stečaju (instrukcija za plaćanje ATLAS BANKA AD PODGORICA U STEČAJU, broj računa/IBAN: ME25510000000010257596, SWIFT: CKBCMEPG).

Depozit se uplaćuje uz upis svrhe uplate „depozit za učešće na javnom nadmetanju“ i uz upis podataka o oznaci (grupi) sredstava opreme u pozivu na broj odobrenja.

Svi troškovi uplate depozita padaju na teret Zainteresovanog lica.

Učesnici postupka javnog nadmetanja dužni su da se registruju za javno nadmetanje te dostave podatke i dokumentaciju: fizička lica –ime i prezime, adresu stanovanja, matični broj, broj lične karte, pravna lica – naziv i sjedište, registarski broj iz registra kod koga je registrovan, original izvod iz registra ili ovjerenu fotokopiju ne stariju od 15 dana prije  registracije za javno nadmetanje, prijavu ovjerenu potpisom i pečatom ovlašćenog lica, kao i ovlašćenje za zastupanje ukoliko se prijava podnosi preko punomoćnika. Predstavnici pravnih lica na javnom nadmetanju moraju imati uredna punomoćja i ličnu kartu ili neku drugu vrstu lične isprave na osnovu koje se može izvršiti identifikacija, a fizička lica ličnu kartu ili neku drugu vrstu lične isprave na osnovu koje se može izvršiti identifikacija.

Registracija učesnika će se vršiti u prostorijama Atlas banke AD Podgorica u stečaju, 30 (trideset) minuta prije početka svakog javnog nadmetanja.

Postupak usmenog javnog nadmetanja se završava, ako niko od učesnika na treći poziv, ne ponudi veću cijenu od do tada ponuđene najveće cijene.  U tom slučaju, kupcem se proglašava učesnik koji je ponudio najveću postignutu cijenu. 

U slučaju da su učesnici ponudili istu najveću cijenu, izbor najpovoljnije ponude vrši se žrijebom.

Žrijebanje iz prethodnog stava obavlja predsjednik Komisije za sprovođenje postupka javne prodaje.

Smatraće se da su ispunjeni uslovi za održavanje javnog nadmetanja, ako u naznačeno vrijeme pristupi makar jedan učesnik, a koji ponudi, iznos početne cijene za određenu grupu osnovnih sredstava – opreme.

Učesnik koji ponudi najveću cijenu proglašava se kupcem, a njegova ponuda smatra se prihvaćenom ponudom za kupovinu grupe osnovnih sredstava - opreme.

Zainteresovanim licima će biti omogućeno da pogledaju osnovna sredstva - opremu koja je predmet javnog nadmetanja.

Kontakt telefon za zakazivanje termina +382 (0)20 407 200.

 

5. Ostali uslovi javnog nadmetanja

Zainteresovano lice - najbolji ponuđač je dužan da sa stečajnim upravnikom „Atlas banke AD Podgorica u stečaju“, zaključi Ugovor o kupoprodaji, u roku od 15 (petnaest) dana od dana javnog nadmetanja.

Ukoliko zainteresovano lice - najbolji ponuđač ne zaključi Ugovor o kupoprodaji  u roku iz stava 1. ove tačke ili ne isplati kupoprodajnu cijenu u roku, gubi pravo na povraćaj depozita, a prodavac ima pravo da zaključi Ugovor o kupoprodaji sa drugim ponuđačem javnog nadmetanja koji je ponudio drugu najveću cijenu.

Pravo na povraćaj depozita gubi potencijalni kupac koji podnese prijavu, a ne učestvuje, odnosno ne registruje se za javno nadmetanje.

Uplaćeni depozit će se vratiti ostalim učesnicima u roku od 7 (sedam) dana od dana javnog nadmetanja, a depozit izabranog ponuđača će se uračunati u kupoprodajnu cijenu.

Troškovi  preuzimanja osnovnog sredstva  padaju u cijelosti na teret kupca.

Osnovna sredstva  se prodaju u viđenom i nađenom stanju, bez prava na reklamaciju.

Bliže informacije mogu se dobiti u prostorijama Atlas banke AD Podgorica u stečaju, na  adresi Vaka Đurovića bb, Podgorica. Kontakt telefon +382 (0)20/407 200 ili putem mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.                

 

ATLAS BANKA AD PODGORICA U STEČAJU

Stečajni upravnik

Mirko Radonjić, s. r.